16 Mar / 2018

The Legend of Zelda: Wind Waker till Gamecube

Jag har de senaste timmarna sugit ned all information på Spel Bonus för att kunna spela casino med en bonus. Men det kan man bara göra så länge. Något som jag dock inte kan få för mycket av är The Legend of Zelda: Wind Waker till Gamecube.

Spelet The Legend of Zelda: Wind Waker släpptes till Gamecube redan 2002. Det blev snabbt ett av de utan tvekan mest populära spelen till Gamecube, och hade en stor del i varför Gamecube till slut lyckades sälja så många konsoler.

Den klassiska Zelda-serien

Zelda är en spelserie som fängslat mängder av spelare framför Tv-apparaterna sedan en lång tid tillbaka. The Legend of Zelda: Wind Waker är nämligen spel nummer 9 i Zelda-serien. Det är onekligen ett klassiskt spel, både spelserien i stort men också Zelda: Wind Waker i synnerhet. 2012 hölls en utställning på det välrenommerade Smithsonian American Art Museum som hette The Art of Video Games. Självklart ställdes då The Wind Waker ut på den, vilket är ett tydligt tecken på att Zelda-serien är något alldeles speciellt.

Story

I The Legend of Zelda: Wind Waker får vi återigen följa med Link ut på äventyr. Den här storyn utspelar sig flera hundra år efter spelet Ocarina of Time. Här får Link höra berättelsen om Legenden The Hero of Time, på sin födelsedag av alla dagar. Det ena leder till det andra och när Links lillasyster Aryll blir kidnappad tvingas Link ge sig ut på äventyr i hopp om att inte bara rädda sin syster utan också hela ön.

Spelfunktioner

Den som spelade Zelda-spelen som släpptes till klassiska Nintendo 64 kommer garanterat att känna igen sig i upplägget. På många sätt påminner Wind Waker om de äldre spelen till den äldre konsolen, men så klart med en uppdaterad grafik och grymma spelfunktioner. Den snyggare grafiken gör dock inte att den klassiska sagolika känslan från de äldre spelen förstörs. Tvärtom funkar det hela mycket bra och Wind Waker är ett tydligt tecken på hur man kan uppdatera ett klassiskt spel och ändå behålla magin från de äldre versionerna.