12 Mar / 2018

Super Smash Bros. Melee till Gamecube

Melee är ett populärt spel som släpptes till Gamecube. Det var faktiskt ett av de allra första spelen som släpptes till Nintendos konsol Gamecube och var något av ett flaggskeppsspel, som garanterat fick många spelare att köpa just Gamecube. Föregångaren till Super Smash Bros. Melee är det riktigt klassiska spelet Super Smash Bros och efter Melee släpptes även en nyare version av konceptet som heter Super Smash Bros Brawl.

Vad går Super Smash Bros. Melee ut på?

Super Smash Bros-konceptet är minst sagt intressant. I Super Smash Bros fick Nintendospelare en chans att slåss mot varandra med alla de mest klassiska Nintendokaraktärerna. Det gäller att vara den som överlever fighten. Det är ett ”last man standing”-spel. Du kan vinna på flera sätt. Antingen genom att slå/skjuta på dina motståndare eller genom att slå ut dem från banan tillräckligt många gånger.

Figurer du kan spela med

Det är minst sagt en stjärnspäckad uppställning Nintendofigurer du kan spela med i Super Smash Bros. Melee. Självklart finns klassiker som Mario, Bowser, Peach och Yoshi med från Mariouniversumet. Du har dock väldigt många fler än så att tillgå så som Donkey Kong, Kirby, Samus Aran, Link, Pikachu och Captain Falcon. Dessutom finns det också upplåsbara figurer i form av exempelvis MewTwo, JigglyPuff och Luigi.

Ett prisbelönt spel

Super Smash Bros. Melee vann flera priser, och det med all rätt! Det var under Club Nintendo Awards 2002 som spelet tog hem bästa ljud/musik, multiplayer-spel, fightingspel, minispel och inte minst bästa Nintendospel. De här priserna är tydliga tecken på att Super Smash Bros. Melee verkligen var en riktig succé. Det är dessutom ett spel som de allra flesta tycker om. Inte minst är det kul att möta sina vänner och det går att vara upp till och med fyra spelare samtidigt.